Home
  • Home
2016
12
21

Recept: gevulde champignons

By arjen 0

Gevulde champignons
December is toch wel dé tijd van het jaar waarin we ons buikje graag rond eten met lekkere dingen. Veel mensen wachten daarom met de goede voornemens tot januari. Maar waarom wachten als je ook nu kan beginnen? Van uitstel komt afstel heb ik  geleerd en daarbij, lekker eten kan ook op een hele gezonde en verantwoorde manier! Daarom deel ik graag een borrelhapje die goed in de smaak valt bij je gasten én waar jij ook met een gerust hart van mee kan eten.

Ingrediënten (+/- 12 stuks)

  • 1 bak champignons
  • 1 rode ui
  • 125 gram kruidenkaas (light)
  • 1 Knoflookteen
  • 30 gram geraspte 30+ kaas
  • Verse kruiden (peterselie of bieslook)
  • Kokosolie

Benodigdheden

Ovenschaal/-plaat

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200o Celsius. Zorg er allereerst voor dat er geen aarde meer aan of op de champignons zit. Dit kan met een speciaal borsteltje maar is niet per sé nodig. Verwijder de stelen van de champignons. Door aan de zijkanten van de stelen een beetje te duwen, komen ze vaak makkelijk los. Leg de champignons, zonder steel, op een ovenplaat of in een ovenschaal. Snij vervolgens de champignonstelen, de ui en de knoflook klein. Verhit een koekenpan met een klein beetje kokosolie en bak vervolgens de gesneden champignon, uit en knoflook aan. Voeg daarna de kruidenkaas toe en meng het geheel. Als je verse kruiden hebt dan voeg je die op het laatste moment toe in de pan. Als het geheel goed is gemengd haal je de pan van het vuur en is het tijd om de champignons op de ovenplaat te vullen. Met twee kleine lepels kan je makkelijk de champignons vullen met je kruidenkaasmengsel. Tot slot strooi je nog een klein beetje geraspte kaas over de gevulde champignons en zet je het geheel 10 – 15 minuten in de oven.

Voedingswaarde per 2 champignons:
Calorieën: 74 calorieën
Koolhydraten: 1,6 gram
Eiwitten: 2,4 gram
Vetten: 5,7 gram

Artikel delen
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties

Reacties

author: arjen

OMHOOG