Blog
  • Home
03
10
2016

Recept: mugcake

By arjen 0

Mugcake

Het is de nieuwe tendens: we zijn allemaal druk. Met ons werk, met onze familie en vrienden, met sporten of een tijdrovende hobby. Naast dit drukke leven willen we wel zo gezond en verantwoord mogelijk eten. Dat is kort gezegd soms best wel een uitdaging! Dat is dan ook de reden dat Noor graag af en toe een recept met jullie wilt delen om wat inspiratie op te doen.

Hierbij een supereasy recept; lekker om mee te ontbijten, maar ook perfect als post-workout. De BRAFE-Mugcake. Je vindt genoeg recepten van mugcakes op internet, maar deze is toch wel echt the best. De meeste recepten laten mugcakes in de magnetron garen, maar geloof mij, een half uurtje in de oven en je tilt dit cakeje naar een hoger level van smaaksensatie.

Basisingrediënten voor één BRAFE-mugcake:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 20 gram havermout
  • 15 gram lijnzaad
  • 2 theelepels bakpoeder
  • klein scheutje halfvolle melk
  • kaneel
  • snufje zout
  • kokosolie (om mee in te vetten)

Je kunt veel verschillende variaties maken met dit recept, daarom een paar tips en ideeën om de BRAFE-Mugcake helemaal naar jouw smaak aan te vullen. Let wel goed op de voedingswaarden!

Toppings

  • Verschillende soorten noten (walnoten, paranoten, pecannoten, hazelnoten etc.)
  • Zonnebloempitten en/of pompoenpitten
  • Een handje rozijnen
  • Honing, voor de zoetekauwen onder ons
  • Stukjes appel. Let op: de appel maakt het geheel wat natter. Voeg dan iets meer havermout toe en laat de melk weg uit het geheel.


Recept
Verwarm de oven voor op 175o Celsius. Pak een (grote) mok, die bestendig is tegen de oventemperatuur, en vet deze goed in met kokosolie. Prak de banaan met een vork in een bakje. Doe het ei bij de geprakte banaan en klop het ei-banaanmengsel goed door. Voeg de havermout, lijnzaad, en kaneel toe. Klop het geheel. Doe daarna de bakpoeder erbij en roer het geheel nog een keer door. Naar inzicht kun je er wat melk aan toevoegen maar pas op dat beslag het niet te dun wordt. Tot slot, strooi een klein snufje zout in het beslag en giet vervolgens het mengsel in de ingevette mok. Zet de mok 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven en bekijk dan of de mugcake gaar is. Dit kan met behulp van een satéprikker. Komt de prikker schoon uit de mugcake? Dan is die gaar. Zo niet, zet de mugcake nog een paar minuten terug in de oven, maar let dan wel goed op dat deze niet verbrandt!

Laat de mok een beetje afkoelen, haal vervolgens de mugcake uit de mok en enjoy!

Voedingswaarden per Mugcake
Calorieën                 370
Vet                            13,7 gram
Koolhydraten         45,5 gram
Eiwit                         14,5 gram
Tip: wil je precies weten wat  de voedingswaarden zijn van jouw mugcake? Vul dan de ingrediënten in op een app zoals MyFitnessPal. Zo weet je precies wat je binnenkrijgt!

Reacties

Reacties

author: arjen

OMHOOG