Blog
  • Home
16
11
2016

Wortel-biet-geitenkaas schotel

By arjen 0

Wortel biet geitenkaas
Vandaag staat dit heerlijke en kleurrijke groentegerecht op het menu. Deze ovenschotel is gezond en staat in een handomdraai op tafel: de wortel-biet-geitenkaas schotel. Om de maaltijd af te maken en genoeg eiwitten binnen te krijgen, kun je er heel goed een gebakken kipfilet bij eten.

Ingrediënten (1 persoon)

  • 2 grote wortels
  • 2 middelgrote bieten
  • 50 gram geitenkaas (Chavroux)
  • 15 gram pompoenpitten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 10 gr. honing
  • 2 el olijfolie
  • italiaanse kruiden

Benodigdheden

  • Spirelli
  • Ovenschaal/-plaat
  • Dunschiller

 

Voordat je begint, zet je de (hete lucht)-oven vast aan en verwarm je deze voor op 180o Celsius. Pak vervolgens een kom en doe daar de olijfolie, balsamicoazijn, honing en Italiaanse kruiden in. Roer dit ‘kruidenelixer’ goed door. Schil de wortels met een dunschiller. Draai dan de wortel door de spirelli zodat je mooie dunne wortelslierten krijgt. De wortelslierten gaan vervolgens in de bak met het kruidenmengsel. Meng de slierten goed met de kruidenolie. Laat dit even staan en ga verder met de bieten. Draai de rode bieten door de spirelli. Dit is lastiger dan de wortel omdat de bieten zacht zijn. Wij gebruikten een vork om meer ‘grip’ te krijgen op de biet. Als de bieten ook door de spirelli zijn gegaan, haal je de gekruide wortel uit de bak en leg je die vast op de ovenplaat. Doe vervolgens de bieten in de bak en meng deze met het overgebleven kruidenmengsel. Vervolgens meng je de bieten door de wortel op de ovenplaat. Bijna klaar voor de oven! Brokkel alleen de geitenkaas nog over de wortel-biet slierten, en verdeel de pompoenpitten over het geheel. Voor de liefhebber kan er nog een klein beetje extra honing over het gerecht voordat het de oven in gaat. Doe de ovenplaat in de oven en laat het 10-15 minuten in de oven staan. Simpel, snel en een grote hoeveelheid groenten!

Voedingswaarden:

Calorieën: 483
Koolhydraten: 36 gram
Eiwitten: 12 gram
Vetten: 31 gram

 

Reacties

Reacties

author: arjen

OMHOOG