Blog
  • Home
08
01
2018

12 Praktische tips om jouw training weer “back on track” te krijgen

By arjen 0

 

Januari is de drukste tijd van het jaar met betrekking tot aanmeldingen sportcentra, maar na deze eerste maand traint een derde van de nieuwkomers nog maar één keer in de week. Binnen vijf maanden zal 80% van hen helemaal stoppen. Om deze dropout te voorkomen, tref je 12 tips hieronder aan om dit te voorkomen.

Train samen

Met een trainingsmaatje, bij voorkeur iemand met dezelfde doelen, vergroot je de betrokkenheid. Daarnaast biedt deze vorm een gevoel van verantwoordelijkheid omdat je samen een afspraak hebt die je na moet komen.

Verander van trainingsmaatje

Als jouw trainingspartner zich minder inzet dan jijzelf, kan dit jouw motivatie nadelig beïnvloeden.

Maak afspraken met jezelf

Een motiverend middel is om jezelf te belonen wanneer je een doel bereikt. Een andere interessante aanpak is om jezelf te straffen wanneer je jouw doel niet bereikt hebt.

Verander van een gym

Wanneer je niet meer gemotiveerd bent om naar jouw eigen gym te gaan, verander dan eens. Dit zou de trigger kunnen zijn, die je nodig hebt om jezelf naar een hoger level te tillen en daar te blijven. Dit kan zijn door andere materialen en/of apparaten te gebruiken die jouw work outs een nieuwe boost geven.

Laat een meting doen

Wanneer je start kun je infomeren om vooraf een (vet) meting te laten verrichten. Deze meting laat je herhalen om de 4 weken om zo jouw progressie te monitoren.

Werk naar een bepaald doel toe

Sommige mensen gaan met zichzelf een harde strijd aan om hun figuur te transformeren. Dit hoeft natuurlijk niet, je kunt op elk niveau een doel zoeken wat bij jou past.

Hulp van sociale media

Internet staat vol met sociale mediagroepen die bepaalde doelstellingen van mensen ondersteunen en waarbij adviezen worden gegeven.

Licht het thuisfront in

Wanneer je ervoor kiest om thuis te trainen, communiceer dit zodat je ongestoord aan de slag kunt! Dit is jouw tijd!

Schrijf je work outs op

Weinig sporters noteren iets tijdens of na een training. Het is belangrijk! Schrijf oefeningen, herhalingen, sets, rust, tempo en gewichten op. Zo kun je jouw progressie zien.

Train met een personal trainer

Een personal trainer kunt jou als één van de beste begeleiden naar een bepaald doel. Hierbij hoef je niet viermaal per week een uur lang te trainen! Elke gym biedt op dit vlak diverse mogelijkheden en dus tarieven.

Plan je workouts

Wanneer je een drukke baan hebt, is het belangrijk om je sessies te plannen. Wanneer je weet dat je in de avond geen energie meer hebt, plan jouw sessie dan in de ochtend. Je krijgt er meer energie van en mocht de dag anders lopen dan verwacht, dan zit jouw sessie er in ieder geval op!

Neem voor en na foto’s

Door foto’s te nemen zie je visueel de resultaten van jouw harde werk. Motiverend! Let hierbij op dat je dezelfde kleding draagt en dezelfde poses aanneemt.

 

 

 

 

 

 

author: arjen

OMHOOG