Recept: pompoensoep
Alhoewel het oorspronkelijke pompoenenseizoen loopt van oktober tot en met december, is de pompoen gewoon het hele jaar verkrijgbaar.
De pompoen is familie van de komkommer en de meloen. Deze grote bolronde vrucht heeft een stevige harde schil en oranje vruchtvlees. Binnenin zit de vrucht vol met grote platte zaden.
Dit heerlijke recept is rijk aan vitamine A, C, E, B6, B11 en bevat daarnaast enkele mineralen waaronder kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Kortom een boost voor je immuunsysteem!
Ingrediënten:
- 1 oranje pompoen
- 10 grote wortels
- 2 teentjes knoflook
- circa 2 centimeter verse gember
- 2 blokjes groentebouillon
- 1 eetlepel kokosolie
Bereiding:
Schil de pompoen door de pompoen te halveren en snij deze helften ook weer doormidden. Verwijder de zaden, schil de kwarten en snij deze in stukjes. Maak de wortels schoon en snij deze in plakjes. Schil tenslotte de gember.
Verwarm op middelhoog vuur de kokosolie in een grote (soep)pan en fruit de knoflook. Voeg vervolgens de wortel en gember toe.
Voeg ongeveer 2 liter water, de bouillon en de pompoen toe. Laat de soep circa 20 minuten op laag vuur staan. Roer de soep om de 5 minuutjes even goed door.
Pureer de soep en breng deze op smaak met peper en zout.